Januarski turniri u klubu 2024.

TK Crvena zvezda otvorila međunarodnu takmičarsku sezonu 2024. u Srbiji

Teniski klub Crvena zvezda je u toku meseca januara organizovala 2 Novogodišnja turnira i na taj način svečano otvorila novu 2024. godinu. Tennis Europe Point Open (od 10.01. do 14.01.2024.) je organizovan za takmičare mlađe od 14 godina, dok je ITF Data-Driven Lab Open (od 15.01. do 21.01.2024.) organizovan za takmičare mlađe od 18 godina. Zajedno sa profesionalnim trenerima, takmičarima, sponzorima ali i profesionalnom organizacijom kluba oba turnira uspešno su završena.

Ukupan broj takmičara koji će uzeti učešće na ovim turnirima je 258 koji su u Srbiju stigli iz 14 zemalja sveta. Jedna od glavnih srpskih uzdanica za osvajanje trofeja na tradicionalnim Božićnim turnirima na Zvezdi je Dušica Popovski, članica kluba domaćina i naša reprezentativka koja je u 2023. igrala finale pojedničanog prvenstva Evrope do 14 i polufinale Vimbldona u ovoj konkurenciji.

Najpoznatiji domaći takmičari koji su osvojili Božićne Zvezdine turnire su Miomir Kecmanović, Olga Danilović i Mia Ristić koji sada nastupaju za najjače sastave reprezentacije Srbije u Bili Džin King kupu i Dejvis kupu.

Svake godine se tradimo da podignemo kvalitet i standard naših tradicionalnih turnira na koje smo jako ponosni i kojim kreće takmičarska sezona u Srbiji. Novitet na ovogodišnjim takmičenjima je da mečevi mogu uživo da se prate preko You Tube kanala TK Crvena zvezda. Na taj način ne samo što može da se vidi kako međunarodno uspešni takmičari igraju u tim godištima već će moći i da se vidi jednog dana, kada neko od njih jednog dana napravi rezultate na velikoj VTA i ATP scen, kakvim su talentom i igračkim “arsenalom” raspolagali kada su bili “mali”. Spremni smo za još jedan serijal, 15. po redu, januarskih teniskih bajki za mlade teniserke i tenisere, za nove šampione na terenima Zvezde, šampione 2024
Slobodan Vojinović, direktor TK Crvena zvezda

Teniski klub Crvena zvezda od 2009. godine, već deceniju i po svakog januara organizuje Tennis Europe turnir i ITF turnir na kojima takmičari širom sveta proveravaju formu nakon priprema koje su imali za nastupajuću sezonu. Istovremeno domaći takmičari imaju priliku da na domaćem terenu na samom početku godine upišu važne bodove koji će im biti odskočna daska za naredna takmičenja koja slede u nastavku sezone.

Detaljne informacije o turnirima možete dobiti ovde:
TE U14 Point Open 2024: Klikom ovde
ITF U18 Data-Driven Lab Open: Klikom ovde

Slike sa turnira možete preuzeti:
TE U14 Point Open 2024: Klikom ovde
ITF U18 Data-Driven Lab Open: Klikom ovde

Radujemo se narednim turnirima koji nam slede u ovoj godini! Za najnovije informacije zapratite nas na oficijalnom Instagram profilu kluba klikom ovde.

Posebnu zahvalnost želimo da iskažemo našem generalnom sponzoru Data-Driven Lab ali i ostalim sponzorima kluba Voda Vrnjci, Metalfer group, Bioenergy Point, Erste banka, DPC Group i Roma.