Rekreativni tenis

Rekreacija u našem klubu…

Teniski klub Crvena zvezda je sportski klub koji nudi mogućnosti igranja rekreativnog tenisa. Klub ima teniske terene na otvorenom i zatvorenom, koji su dostupni članovima i gostima kluba. Igrači mogu iznajmiti teren za pojedinačnu ili parsku igru, te mogu iznajmiti i teniske reket i teniske loptice u klubu. Osim toga, klub organizuje i razne teniske turnire za rekreativce. Cilj rekreativnog tenisa u Teniskom klubu Crvena zvezda je pružanje svim rekreativcima mogućnost uživanja u igri, druženje i poboljšavanje svoje teniske veštine nezavisno od njihove sportske spreme, ili njihovih godina.
Kontaktirajte nasO klubu

Tenis – Zdravlje za celo telo

Igranjem tenisa prosečna osoba sagori od 557 kcal do 775 kcal po jednom satu igranja. Ukoliko se igra odvija sa manjim opterećenjem, prosečna osoba sagori od 350 kcal do 500 kcal po jednom satu igranja. Tenis je igra kojom ćete poboljšati zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, balans i koordinaciju. Takođe ćete aktivirati sve mišiće u vašem telu, sagoreti višak kalorija, ali i odlično se zabaviti.

Tenis je kardio aktivnost, jer ubrzava rad srca i disanje, ali je istovremeno i vežba za kompletno telo jer aktivira sve mišiće u telu. Rekreativnim igranjem tenisa poboljšaćete i koncentraciju.

 

U okviru našeg kluba, možete iznajmiti teren na željeni period za igranje rekreativnog tenisa. Naš klub Vam veliki izbor dodatne opreme i kvalitetne i očuvane terene u hali ili na otvorenom. Ukoliko ste zainteresovani za individualne treninge sa profesionalnim trenerom, molimo Vas kontaktirajte nas pozivom sekretarijata svakog radnog dana od 10:00h do 16:00h ili ispunjavanjem kontakt forme.

Zašto je tenis sport za Vas?

Tradicija Teniskog kluba Crvena zvezda

Teniski klub Crvena zvezda i pored toga što je najbolji teniski klub u Srbiji, neguje klubsku tradiciju već dugi niz godina. U skladu sa tim, veterani, stari članovi kluba i dan danas posećuju klub i vreme provode u kafiću, družeći se starim i novim članovima kluba, igrajući šah, takmičeći se ili ispijajući svoju kafu na kafiću pored terena. Sam klub često organizuje razne događaje, okupljanja i takmičenja za stare članove kluba, i tako neguje tradiciju.

(Neka) Tenis dugo živi

Možete igrati bez obzira na svoje godine. Prilagođene verzije čine tenis lakim za igru, kako u periodu učenja, tako i kada motor počinje da usporava! To je takođe odličan sport da cela porodica igra zajedno.

Tenis je igra mozga

Uči vas da rešavate probleme, ostanete fokusirani i držite svoje emocije pod kontrolom. Izaziva Vas na mnogo malih problema za rešavanje, od igranja na različitim površinama do različitih protivnika. Svaki pokret predstavlja još jedan izazov.

Kada stvari postanu teške

Tenis vam pomaže da se snađete u nepovoljnim situacijama i, pošto uvek igrate protiv nekoga, uči vas da rešavate situacije koje nisu potpuno pod vašom kontrolom. Kada tome dodamo vremenske uslove i različite površine za igru, naučićete da se nosite sa svim problemima na koje nailazite.

Razvijate se kao osoba

Tenis nadmašuje mnoge sportove kada je reč o razvijanju pozitivnih mentalnih karakteristika, uključujući optimizam, samopoštovanje, poverenje i spontanost. Pokazalo se da deca koja igraju imaju bolje rezultate u školi, i bolje ocene na studijama, čak i od dece koja su aktivna u drugim sportovima (Teniski servisi).

Ulazite u tim

Iako su singlovi možda najčešća verzija tenisa koji se viđa na TV-u, tenis je sjajan timski sport za vas. Većina ljudi igra za svoj klub, školu i slično, onu drugu verziju igre – DUBLOVE!

Oslanjate se na samog sebe

Kada dođe vreme, moraćete da naučite da budete odgovorni za svoje postupke na terenu. Na svakom nivou na putu do profesionalnog, moraćete da pravite linijske i skor izazove, da radite na svojoj igri u praksi i dolazite sa svojom torbom i opremom spremnim da vam pomognu da na najbolji mogući način iskoristite vreme na terenu.

Oslanjate se na profesionalca

Za razliku od mnogih sportova, tenisku obuku, u većini slučajeva, sprovode kvalifikovani i obučeni treneri. Mnogi od njih nisu samo učili o igri, već i o načinu na koji igrači uče, kreću se i razvijaju. Profesionalni trener na vašoj strani može vam zaista pomoći da izvučete maksimum iz svoje igre i zadržati vas na pravom putu, a Teniski klub Crvena zvezda vam to i omogućava!

Izražavate se

Tenis je igra koju možete igrati na način kako želite. Možete igrati kreativno, na mnogo različitih načina. Posmatrajući teniske zvezde širom sveta, vidimo mnogo različitih načina da se igra i bude svoj.

Stičete kondiciju

Tenis je zaista jedan od najatletskijih sportova na svetu. Ojačaćete, postati brži i fleksibilniji. Ali, pre nego što vam ovo zazvuči kao naporan rad, setite se da možete igrati intenzitetom kojim želite.

Tenis je igra celog tela

Kao prava kombinacija finih motornih veština i grubih motornih snaga, gornjeg i donjeg dela tela, tenis aktivira celo telo. Studije su pokazale da je zbog povećanja gustine kostiju i jedinstvene kombinacije aerobnih i anaerobnih zahteva, tenis jedan od najizbalansiranijih sportova na svetu.

Vreme na našim terenima

loader-image
TK Crvena zvezda
3:39 pm, June 24, 2024
temperature icon 32°C
ведро небо
Humidity 48 %
Pressure 1011 mb
Wind 3 mph
Wind Gust: 0 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 4:53 am
Sunset: 8:28 pm

Teniski klub Crvena zvezda često organizuje turnire i okupljanja za veterane i rekreativce…