NOLE i nove zvezde

Dogadjaj “Nole i nove zvezde”

Osvajanjem 23. gren slem titule u Parizu Novak Đoković je stavio tačku na pitanje ko je nabolji teniser u istoriji ovog sporta. Ali kao i sva velika dostignuća tako i ovo ima svoj tihi početak deteta koje je sanjalo da će jednog dana postati veliki šampion. Početak profesionalnog uspeha 2003. ostvaren je na terenima TK Crvena zvezda kada je Nole osvojio svoje prve bodove i istovremeno prvi profesionalni turnir u karijeri kojoj danas nema ravne u istoriji.

Ovo je inspirisalo stvaranje dečijeg turnira “Nole i nove zvezde” kojim je proslavljen jubilej od 20 godina prvog trijumfa Novaka na profesionalnoj sceni i to na teniskim terenima Crvene zvezde na Karaburmi kojem je Novak dao posebno mesto u istoriji belog sporta podigavši prvi profesionalni pehar upravo na tom mestu. Organizatori ovog dogadjaja su TK Crvena zvezda, zajedno sa svojim suborganizatorom i generalnim sponzorom Data-Driven Lab.

Deca uzrasta od šest do deset godina škole tenisa TK Crvena zvezda zajedno sa decom teniserima TC Novak 22. juna odigrala su mečeve u sve tri zvanične kategorije (crveni, narandžasti i zeleni nivo) u čast najboljem teniseru sveta ikada.

Po završetku turnira putem video bima svim učesnicima ovog takmičenja obratio se upravo Novak Đoković. 

Želim svim mladim teniserima i teniserkama da se dobro zabave, da se raduju, vesele, druže i daju sve od sebe na terenu i da uživaju u igri. Tenis je igra, pogotovo na tom uzrastu, trebate da uživate sa osmehom na licu i da budete što aktivniji jer je to zdrav život. Veliki pozdrav za Teniski savez Srbije, za organizaciju teniskom klubu Crvena zvezda, pozdravljam i podržavam svaku vrstu takvog takmičenja za decu svih uzrasta na nacionalnom nivou. Teniski klub Crvena zvezda ima posebno mesto u mom srcu, tamo sam osvojio svoj prvi profesionalni turnir daleke 2003. i jako me raduje što se evo nakon 20 godina i dalje u tom klubu održavaju turniri za različite uzraste. Sve najbolje vam želim i puno zdravlja – rekao je Novak Đoković.