UTR Turnir Februar 2024

UTR Turnir 2024. u Pančevu

Teniski klub Crvena zvezda je na terenima TK PopCourt u Pančevu, organizovala UTR Turnir sa nagradnim fondom od 25.000 $. Od 19. do 25. februara Zvezda je ugostila 20 takmičara ATP ranga od 300 do 1000 mesta iz devet zemalja i Srbije podeljenih u četiri grupe iz kojih su se najbolji razigravali za plasman u polufinale.

Ovo je bila još jedna prilika da se takmičari uoči početka letnje sezone oprobaju kroz brojne mečeve koje sistem na turnirima UTR Pro serije nudi. Saradnja dva teniska kluba, Crvene zvezde i PopCOURT ima za cilj da se letnja serija UTR Pro turnira koja počinje u aprilu na terenima TK Crvena Zvezda upotpuni i u zimskom periodu tako da se nakon uspešne premijere tek završenim turnirom u Pančevu može očekivati da će u 2024. od novembra teniska publika moći da uživa i u zimskom periodu u odličnim profi mečevima u našem glavnom gradu..

Ova saradnja se od prvog turnira pokazala kao izuzetno uspešna i radujem se nastavku u novembru. Svi igrači su bili jako zadovoljni uslovima igranja i očekujem da će ovaj turnir i klub postati čvrsto uvršteni u kalendar UTR Pro turnira. Moram da istaknem da je Gala Voda odmah podržala ovaj događaj i donirala vodu za sve mečeve, što je jedna od važnih stavki i velika olakšica u organizaciji turnira
Slobodan Vojinović, direktor TK Crvena zvezda

U finalu snage za prvo mesto i nagradu od 3600 dolara borili su se predstavnik Srbije Dušan Obradović i predstavnik BiH Andrej Nedić. Do naslova šampiona stigao je Obradović rezultatom 6:4, 3:6, 6:4.

Izuzetno sam zadovoljan prvim profesionalnim turnirom na terenima TC PopCOURT. Tehnički je turnir izuzetno zahtevan i brojni su uslovi da se obezbedi prenos uživo. Veoma mi je drago da vidim i brojne pozitivne reakcije igrača vezano za klub. Sa TK Crvena Zvezda me vezuju brojna sportska, ali i lična prijateljstva tako da nam u klubu jako znači da je počela jedna saradnja na polju na kome pre nismo bili aktivni. Profesionalni teniseri koji su učestovali na UTR turniru kod nas u Pančevu su privukli pažnju brojnih ljubitelja tenisa iz našeg grada koji su došli uživo da isprate odlične mečeve. Pančevo je uvek bio teniski grad i naša publika je uvek znala da nagradi kvalitetne igrače, poene i mečeve. Radujemo se nastavku ovog veoma važnog projekta koji smo započeli i verujemo da ćemo konstantno rasti i biti sve bolji i bolji
Vladimir Popović, tehnički direktor turnira u Pančevu

Svi mečevi UTR takmičenja mogu da se prate u živom prenosu, ali i naknadno putem kanala YouTube UTR Pro serije.

Slike sa turnira možete preuzeti:
UTR Februar 2024: Klikom ovde

Radujemo se narednim turnirima koji nam slede u ovoj godini! Za najnovije informacije zapratite nas na oficijalnom Instagram profilu kluba klikom ovde.